Sévérac-le-Château

Sévérac-le-Château is een leuk plaatsje in het departement Aveyron. Het plaatsje beschikt over een eigen kasteel, dat hoog boven het plaatsje uittorent.Sévérac-le-Château Volgens de kenners behoort dit plaatsje tot de mooiste plaatsjes in het departement Aveyron.

Geschiedenis van Sévérac-le-Château

Het gebied rondom het plaatsje werd al in de prehistorie bewoond. Er zijn verschillende hunebedden gevonden op een nabijgelegen heuvel die dit bevestigen. Over de exacte ontstaansgeschiedenis van het plaatsje zelf is weinig bekend. Wel blijkt uit historische documenten dat er al in de elfde eeuw na Christus sprake was van een plaatsje op de locatie van Sévérac-le-Château. In de dertiende eeuw, tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen, werd het plaatsje belegerd door de soldaten van Simon de Montfort. Na de verwoestende gevolgen van deze kruistocht groeide het plaatsje uit tot een van de belangrijkste plaatsjes in de regio. Het plaatsje had de beschikking over een eigen kasteel en werd verdedigd met tal van verdedigingswerken. In de loop der eeuwen verloor dit kasteel haar strategische waarde en verviel het langzaam tot een ruïne. Desondanks heeft het plaatsje Sévérac-le-Château haar historische karakter door de eeuwen heen weten te behouden.

Sévérac-le-Château vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit mooie plaatsje in het departement Aveyron bekend om haar middeleeuwse karakter. In het middeleeuwse centrum kunt u gerust enkele uren rondwandelen zonder dat u zich hoeft te vervelen. De sporen uit het verleden zijn nog goed zichtbaar. Zo zijn er onder meer nog twee versterkte middeleeuwse poorten te bewonderen, evenals een oude watermolen en een kapel uit de zeventiende eeuw. Ook een bezoekje aan het kasteel is de moeite waard. Wanneer u het kasteel bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding en genieten van een mooi uitzicht over dit historische plaatsje. Brengt u uw vakantie door in het departement Aveyron? Dan is een bezoekje aan dit mooie middeleeuwse plaatsje meer dan de moeite waard!

Sévérac-le-Château bezoeken?

Wilt u dit mooie middeleeuwse plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aveyron ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk