Simorre

Simorre is een leuk plaatsje in het departement Gers. Het plaatsje ligt ongeveer 35 kilometer ten zuidoosten van de grotere plaats Auch.Simorre Simorre staat onder meer bekend om haar bijzondere versterkte kerk, die hoog boven het plaatsje uittorent.

Geschiedenis van Simorre

Simorre kent een lange geschiedenis. Zo staat dit plaatsje bekend als een van de oudste vestingplaatsjes in het departement Gers. Het plaatsje was oorspronkelijk op een nabijgelegen heuvel gebouwd. Vanaf deze heuvel kon men het omringende gebied goed in de gaten houden. Als gevolg van een grote brand in het jaar 1141 werd het plaatsje volledig verwoest. In de nabijheid van het oorspronkelijke plaatsje, aan de rivier Gimone, stond al sinds de zesde eeuw een abdij. Rondom deze abdij werd het plaatsje na de brand weer opgebouwd, waarna het in het jaar 1268 stadsrechten kreeg. Door de eeuwen heen groeide het plaatsje, mede dankzij haar centraal gelegen abdij uit tot een van de belangrijkste plaatsjes in deze streek. Door de eeuwen heen is de abdij meerdere maken versterkt. Dankzij deze verbouwingen staat de abdij tot aan de dag van vandaag bekend als een van de mooiste versterkte abdijen in Gers.

Simorre vandaag de dag

Vandaag de dag is Simorre een plaatsje dat zeker de moeite waard is om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in de nabije omgeving, of elders in het departement Gers. Het is geen heel groot plaatsje, maar voor een uitgebreide wandeling kunt u gerust enkele uurtjes de tijd nemen. Wanneer u het plaatsje bezoekt kan een bezoekje aan haar indrukwekkende versterkte abdij niet ontbreken. Verder zijn er in het plaatsje verschillende leuke pleintjes en oude vakwerkhuizen te bewonderen. Hoewel het plaatsje minder bekend is dan bijvoorbeeld de grotere plaats Auch is een bezoekje aan dit leuke plaatsje en haar abdij meer dan de moeite waard.
Simorre

Simorre bezoeken

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gers ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk