Tarascon-sur-Ariège

Tarascon-sur-Ariège is een mooi plaatsje aan de rivier Ariège en ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in hetzelfde departement.Tarascon-sur-Ariège Volgens de kenners behoort dit plaatsje tot de mooiste plaatsjes in deze streek.

Geschiedenis van Tarascon-sur-Ariège

Over de ontstaansgeschiedenis van Tarascon-sur-Ariège is niet veel bekend. Vanwege de ligging, aan een strategische locatie aan de rivier Ariège, is aannemelijk dat men zich hier al vroeg in de geschiedenis vestigde. De muurschilderingen in nabijgelegen grotten zoals de grot van Niaux, lijken te bevestigen dat dit gebied al zeer vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. In de middeleeuwen was deze plaats een belangrijk handelscentrum. De plaats maakte deel uit van het graafschap Foix en was dermate belangrijk dat de plaats volledig ommuurd werd. Ook werd er een groot kasteel gebouwd. Dit kasteel werd in de zeventiende eeuw in opdracht van de Franse koning Louis XIII volledig verwoest. Op de locatie van het voormalige kasteel staat nu de Tour du Castella. Deze toren werd in de achttiende eeuw gebouwd en staat tot aan de dag van vandaag bekend als het symbool van de plaats.

Tarascon-sur-Ariège vandaag de dag

Vandaag de dag staat het plaatsje Tarascon-sur-Ariège bekend als een van de leukste plaatsjes in deze streek. De plaats is zeer gunstig gelegen ten opzichte van verschillende bezienswaardigheden, zoals het Plateau de Beille, de grot van Niaux en de grot van Lombrives. Ook andere mooie plaatsen als Foix, maar ook Carcassonne en Toulouse zijn goed bereikbaar. In het plaatsje zelf kunt u gerust enkele uren doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Zo kunt u onder meer de Tour du Castella bezichtigen, of tijdens de warme zomerdagen genieten van een verkoelend drankje op een van de gezellige terrasjes. Deze plaats is een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in het departement Ariège!
Tarascon-sur-Ariège

Tarascon-sur-Ariège bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje in het departement Ariège zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ariège ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk