Tillac

Tillac is een piepklein plaatsje in het departement Gers. Het plaatsje ligt ongeveer 37 kilometer ten zuidwesten van de grotere plaats Auch, niet ver van het bastideplaatsje Bassoues. Hoewel Tillac maar een klein plaatsje is, staat het bekend om zijn charme.

Geschiedenis van Tillac

Over de ontstaansgeschiedenis van het plaatsje is niet veel bekend, behalve dat het ergens in de elfde eeuw ontstaan is. Het dorpje ontstond rondom een kasteel, dat hier werd gebouwd om de omgeving te verdedigen tegen struikrovers. Ondanks de geringe grootte van het plaatsje werd het in de vijftiende eeuw na Christus ommuurd in opdracht van Bernard VII, heer van Armagnac. Het plaatsje was ondanks de verschillende verdedigingswerken vanuit strategisch oogpunt echter vele malen minder belangrijk dan het bastideplaatsje Bassoues, dat ongeveer twintig kilometer ten noorden ligt. Door de eeuwen heen zijn de verschillende verdedigingswerken dan ook afgebroken. Zo zijn enkel de oorspronkelijke verdedigingstorens overgebleven.

Tillac vandaag de dag

Vandaag de dag is Tillac een plaatsje waar u gemakkelijk langs rijdt wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Gers. Het plaatsje is namelijk echt piepklein. Doordat het plaatsje zijn oorspronkelijke karakter door de eeuwen heen behouden heeft is een wandeling door dit mooie plaatsje echter meer dan de moeite waard. Zo kunt u door het pittoreske historische straatje wandelen, waar aan beide kanten van de straat middeleeuwse huizen te bezichtigen zijn die half op palen staan. De Tour de Rabastens, een van de twee verdedigingstorens die door de eeuwen heen bewaard is gebleven, torent boven het plaatsje uit. Brengt u uw vakantie door in het departement Gers en bent u liefhebber van authentieke dorpjes? Dan is een bezoekje aan dit kleine plaatsje absoluut de moeite waard!
Tillac

Tillac bezoeken?

Wilt u dit piepkleine maar charmante plaatsje in het departement Gers zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gers ook interessant: