Tarn-et-Garonne

Het departement Tarn-et-Garonne is een van de acht departementen in de regio Midi-Pyrénées. De overige zeven departementen zijn: Aveyron, Ariège, Haute-Garonne, Gers, Lot, Hautes-Pyrénées en Tarn. Het departement grenst in het noorden aan het departement Lot, in het noordoosten aan het departement Aveyron en het department Tarn, in het zuiden aan het departement Haute-Garonne en in het zuidwesten aan de departementen Gers en Lot-et-Garonne. Het departement is slechts dunbevolkt, en valt grofweg op te delen in vijf verschillende gebieden. In het noorden vindt u de heuvels van de uitlopers van het Centraal-Massief, in het noordwesten van het departement lvindt u de vallei van de rivier Garonne. In het zuidwesten liggen de heuvels van Gascogne, in het noordoosten de rivierengten van Aveyron en in het zuidoosten de hellingen van de rivieren Tarn en Garonne, een zeer bosrijke streek.

Geschiedenis van het departement Tarn-et-Garonne

Tarn-et-Garonne
Het departement beschikt over een rijke geschiedenis. Zo is bekend dat het gebied al vroeg in de prehistorie bewoond is geweest. De geschiedenis van het departement hangt grotendeels samen met de historie van haar hoofdstad, Montauban. Deze prachtige plaats is al meer dan negen eeuwen oud. Evenals in het departement Tarn, zijn er in het departement Tarn-et-Garonne ook veel bastides te vinden. Deze versterkte plaatsen vinden hun oorsprong in de periode dat deze streek veelvuldig geteisterd werd door invallen van de Vikingen en de Saracenen. Hierdoor werden er in een relatief kort tijdsbestek vele versterkte dorpen gebouwd, om zo de inwoners van deze streek te beschermen.

Tarn-et-Garonne vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Tarn-et-Garonne een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie. De combinatie van haar heerlijke klimaat, haar prachtige landschappen en de vele mooie plaatsjes en steden, waaronder Montauban, maken van het departement Tarn-et-Garonne een ideale vakantiebestemming. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze mooie streek, mag een bezoekje aan de abdij van Moissac eigenlijk niet ontbreken. Deze abdij staat bekend als een van de mooiste abdijen in heel Frankrijk.
Tarn-et-Garonne

Vakantie in Tarn-et-Garonne?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Tarn-et-Garonne ook interessant: