Tarn

Dit departement is een van de acht departementen in de regio Midi-Pyrénées. De overige zeven departementen zijn: Aveyron, Haute-Garonne, Gers, Lot, Hautes-Pyrénées, Ariège en Tarn-et-Garonne. Het department is vernoemd naar de gelijknamige rivier die door het gebied stroomt. Het departement is omgeven door de departementen Hérault, Aude, Haute-Garonne en Tarn-et-Garonne. De plaatsen Albi, Castres en Mazamet behoren tot de belangrijkste plaatsen in dit gebied.

Geschiedenis van het departement Tarn

Tarn
Deze streek kent een rijke geschiedenis. Zo zijn er menselijke overblijfselen in de buurt van de rivier Tarn die volgens onderzoekers meer dan 500.000 jaar oud moeten zijn. Ook zijn er vele vuurstenen, grotschilderingen en menhirs gevonden. Uit archeologische opgravingen bij de stad Albi is gebleken dat er op de locatie van de huidige stad vroeg in de geschiedenis een oppidum moet zijn geweest. In de vierde eeuw na Christus trok een Keltische stam, beter bekend als de Ruteni, het gebied binnen. Dankzij de aanwezigheid van dit volk ontwikkelde de landbouw in het gebied zich snel, evenals de exploitatie van ijzer- en kopermijnen. Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk lag deze streek in de provincie Gallia Aquitania. Na de val van het Romeinse Rijk werd de regio achtereenvolgens bezet door de Visigoten en de Franken. In de middeleeuwen werd het gebied veelvuldig geteisterd door invallen van de Vikingen en de Saracenen. Daarom ontstonden er in deze periode vele versterkte dorpjes, die tot op de dag van vandaag het landschap domineren.

Tarn vandaag de dag

Vandaag de dag is deze streek een geliefde vakantiebestemming. Dit komt mede dankzij de vele interessante bezienswaardigheden in dit gebied. Zo is bijvoorbeeld de Gorges du Tarn meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Deze prachtige kloof staat bekend om haar prachtige natuur en de mooie dorpjes. Wanneer het aankomt op mooie dorpjes zijn er in het departement vele mogelijkheden. Dorpjes als Cordes-sur-Ciel en Castelnau-de-Montmiral zijn werkelijk waar prachtig en moet u echt eens bezocht hebben. En dan hebben we de stad Albi nog niet eens genoemd. In deze prachtige middeleeuwse plaats, met haar indrukwekkende kathedraal Sainte-Cécile, kunt u gerust enkele dagen doorbrengen. Het departement Tarn is een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie!
Tarn

Vakantie in Tarn?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Tarn ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk