Nord-Pas-de-Calais

Nord-Pas-de-Calais is een regio in het uiterste noorden van Frankrijk. De regio grenst aan buurland België en bestaat uit twee departementen: het departement Nord en het departement Pas-de-Calais. Deze regio is een geliefde vakantiebestemming voor een lang weekend of een weekje vakantie, omdat de regio goed met de auto bereikbaar is. De regio staat bekend om zijn mooie stranden, gezellige badplaatsen en mooie historische steden. Er is dan ook veel te zien en te beleven!

Geschiedenis van Nord-Pas-de-Calais

Al ruim voor onze jaartelling was er sprake van menselijke bewoning in deze regio. De geschiedenis van deze regio kenmerkt zich door conflicten. Zo werd het grondgebied van deze regio al sinds de Gallische Oorlog betwist. In de nadagen van het Romeinse Rijk werd deze regio ingenomen door de Franken. Door de eeuwen heen is deze streek bekend komen te staan om de grootschalige landbouw. Tijdens de industriële revolutie van de negentiende eeuw vergaarde deze streek veel rijkdom door de mijnbouw en de textielindustrie rondom de stad Lille. Zowel tijdens de Eerste- als tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze streek zwaar getroffen. De sporen van beide oorlogen zijn tot op de dag van vandaag goed zichtbaar in dit gebied.

Nord-Pas-de-Calais vandaag de dag

Vandaag de dag is deze mooie regio een ideale vakantiebestemming. Er is veel te zien en te beleven. Van een uitstapje naar de mooie plaats Boulogne-sur-Mer, tot aan schitterende kustgebieden als Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez. Beide kustgebieden zijn mooi om door heen te wandelen. In het fraaie stadje Arras zijn vele mooie monumentale gebouwen te bezichtigen, ondanks dat het stadje na de Eerste Wereldoorlog voor een groot deel opnieuw opgebouwd moest worden. Wanneer u op zoek bent naar een veelzijdige vakantiebestemming die niet te ver van Nederland ligt, dan is de regio Nord-Pas-de-Calais een uitstekende keuze!

Nord-Pas-de-Calais bezoeken?

Wilt u deze mooie streek in het noorden van Frankrijk zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Nord-Pas-de-Calais ook interessant: