Bezienswaardigheden in Nord-Pas-de-Calais

De regio Nord-Pas-de-Calais ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in het uiterste noorden van Frankrijk.Bezienswaardigheden in Nord-Pas-de-Calais Er zijn veel leuke bezienswaardigheden in Nord-Pas-de-Calais te vinden. Deze regio is dan ook een ideale vakantiebestemming. Doordat deze regio prima bereikbaar is vanuit Nederland en grenst aan buurland België is de regio Nord-Pas-de-Calais ook een prima vakantiebestemming voor een lang weekend weg. De regio Nord-Pas-de-Calais bestaat uit twee departementen, namelijk het departement Nord en het departement Pas-de-Calais. Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Nord-Pas-de-Calais per departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de leukste bezienswaardigheden in Nord-Pas-de-Calais vinden!

Bezienswaardigheden in Nord

In het departement Nord is veel te zien en te beleven. De belangrijkste stad in dit departement is Lille, ook wel bekend als Rijsel. In deze mooie stad kunt u gerust een dagje doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Zo kunt u onder meer het mooie Museum voor Schone kunsten bezoeken. Dit museum is na het Louvre in Parijs het museum met de meeste kunstwerken in Frankrijk! Het departement Nord is dan ook een prima vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie!

Bezienswaardigheden in Pas-de-Calais

Evenals in het departement Nord is er ook in het departement Pas-de-Calais genoeg te zien en te beleven. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie departement kunt u onder meer Cap-Blanc-Nez en Cap-Gris-Nez bezoeken. Deze kliffen behoren tot de meest noordelijk gelegen kliffen van Frankrijk. Hier kunt u heerlijk rondwandelen. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u bovendien genieten van een adembenemend uitzicht. Zo kunt u tijdens heldere dagen zelfs de kliffen van Dover, aan de overkant van het Kanaal in Engeland, in de verte zien liggen! Deze mooie streek is, evenals het departement Nord, uitermate geschikt voor een heerlijk lang weekend vakantie!