Cap Blanc-Nez

Cap Blanc-Nez is een bekende kaap bij de plaats Escalles in het departement Pas-de-Calais.Cap Blanc-Nez Deze kaap ligt ongeveer tien kilometer van de stad Calais en 25 kilometer van Boulogne-sur-Mer. Daarmee is Cap Blanc-Nez de meest noordelijke klif van Frankrijk. Deze indrukwekkende krijtrotsen zijn op sommige plekken maar liefst 134 meter hoog. Samen met Cap Gris-Nez, dat ongeveer tien kilometer zuidelijker ligt, behoren deze kliffen tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in deze regio.

Geschiedenis van Cap Blanc-Nez

Deze bijzondere kliffen zijn waarschijnlijk al heel lang een bekend oriëntatiepunt voor zeevaarders en cartografen. De kustlijn van het departement Pas-de-Calais is op deze plaats eeuwenlang onderworpen aan een proces van erosie. Hierdoor zijn deze indrukwekkende kliffen ontstaan. In de jaren twintig van de vorige eeuw werd er op de top van de kliffen een monument opgericht. Dit monument heeft de vorm van een obelisk en symboliseert het offer van de Franse en Britse soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog de wateren van Pas-de-Calais verdedigden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Cap Blanc-Nez van groot strategisch belang, vanwege de ligging ten opzichte van Engeland. Daarom bouwden de Duitsers hier verschillende bunkers. Deze bunkers moesten dit gedeelte van de kustlijn verdedigen tegen een mogelijke invasie van de Geallieerden. Tot op de dag van vandaag zijn er nog verschillende bunkers te vinden.

Cap Blanc-Nez vandaag de dag

Vandaag de dag is Cap Blanc-Nez een van de meest geliefde bezienswaardigheden van het departement Pas-de-Calais. Een uitstapje naar deze mooie kliffen is absoluut de moeite waard. U kunt hier heerlijk wandelen en uitwaaien langs de kust. Bij mooi weer kunt u de kliffen van Dover in de verte zien liggen. Voor een uitgebreid bezoek aan deze indrukwekkende kliffen kunt u gerust een middag de tijd nemen!
Cap Blanc-Nez

Cap Blanc-Nez bezoeken?

Wilt u deze prachtige kaap met zijn witte krijtrotsen zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pas-de-Calais ook interessant: