Chartreuse de Neuville

Chartreuse de Neuville is een prachtig klooster bij het plaatsje Neuville-sous-Montreuil, in het departement Pas-de-Calais in Frankrijk. Dit klooster staat bekend om zijn rijke geschiedenis en behoort volgens velen tot de mooiste bezienswaardigheden van de regio Nord-Pas-de-Calais.

Geschiedenis van Chartreuse de Neuville

Dit klooster kent een rijke geschiedenis, welke teruggaat tot aan de stichting in het jaar 1325. Het klooster werd gesticht voor de kartuizerorde, door de graaf van Boulogne, Robert III. De geschiedenis van dit klooster is turbulent te noemen. Zo kreeg het klooster van 1539 tot aan 1571 te maken met aanvallen van de imperialen. In het jaar 1584 werd het klooster binnengevallen door de Hugenoten, die het klooster nagenoeg volledig verwoestten. Hoewel men er in slaagde om het klooster weer te herstellen, werd het bouwwerk als gevolg van de Franse Revolutie in 1790 verkocht. Ook raakte het klooster zwaar beschadigd als gevolg van de Frans-Duitse oorlog van 1870. Na deze verwoestingen besloot men om het klooster onder toeziend oog van de architect Clovis Normand volledig te herstellen.
Mede dankzij deze omvangrijke herstelwerkzaamheden staat het klooster tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden van de regio Nord-Pas-de-Calais.

Chartreuse de Neuville vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Pas-de-Calais? Of elders in de regio Nord-Pas-de-Calais? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkend mooie klooster absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u alles te weten komen over de turbulente geschiedenis van dit mooie bouwwerk. Een bezoekje aan dit mooie klooster is bovendien uitstekend te combineren met een uitstapje naar het nabijgelegen plaatsje Montreuil-sur-Mer!
Chartreuse de Neuville

Chartreuse de Neuville bezoeken?

Wilt u dit prachtige klooster in het departement Pas-de-Calais zelf bezoeken en ervaren waarom dit mooie klooster volgens velen tot de mooiste bezienswaardigheden van de regio Nord-Pas-de-Calais in Frankrijk behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pas-de-Calais ook interessant: