Fort Mahon

Fort Mahon is een indrukwekkend fort aan de kust bij het plaatsje Ambleteuse, in het departement Pas-de-Calais.Fort Mahon Dit fort, dat ook wel bekend staat als Fort d’Ambleteuse, kent een rijke geschiedenis en staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in dit gebied.

Geschiedenis van Fort Mahon

Fort Mahon werd in het jaar 1680 gebouwd door de bekende Franse fortenbouwer Sébastien Le Preste de Vauban. Men bouwde dit fort aan de monding van de rivier Slack. Het fort moest een nabijgelegen oorlogshaven beschermen tegen overzeese aanvallen. Mede dankzij de indrukwekkende verdedigingswerken wist het fort de tand des tijds te doorstaan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het fort door de Duitsers gebruikt als gevangenis. Zo werden hier onder meer dwangarbeiders vastgehouden door de Duitse bezetters. Na de Tweede Wereldoorlog verloor het fort zijn strategische waarde. Om het verval van het fort te voorkomen, werd het fort in het jaar 1965 uitgeroepen tot historisch monument. In 1967 werd het fort gerestaureerd en opengesteld voor het grote publiek. Sindsdien is dit indrukwekkende fort uitgegroeid tot een van de mooiste bezienswaardigheden van het departement Pas-de-Calais.

Fort Mahon vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Pas-de-Calais? Of elders in de regio Nord-Pas-de-Calais? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende fort absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Een bezoekje aan dit mooie fort is uitstekend te combineren met een uitstapje naar het nabijgelegen Cap Gris-Nez. Tijdens uw bezoek kunt u alles te weten komen over de geschiedenis van dit mooie fort. In het fort is een museum gevestigd waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het fort en het plaatsje Ambleteuse. Een bezoekje aan dit fort is leuk voor het hele gezin!

Fort Mahon bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende fort bij het plaatsje Ambleteuse in het departement Pas-de-Calais zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pas-de-Calais ook interessant: