Kathedraal van Boulogne-sur-Mer

De kathedraal van Boulogne-sur-Mer ligt in de historische kern van de gelijknamige plaats in het departement Pas-de-Calais. Deze kathedraal, die ook wel bekend staat als Basilique Notre-Dame-de-l’Immaculée-Conception de Boulogne-sur-Mer, staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden van de regio Nord-Pas-de-Calais.

Geschiedenis van de kathedraal van Boulogne-sur-Mer

Deze mooie kathedraal kent een rijke geschiedenis, die begint in de negentiende eeuw, toen men op de ruïnes van een eerdere kathedraal uit de middeleeuwen, de huidige kathedraal opbouwde. Deze eerdere kathedraal dateerde uit de elfde eeuw en werd door de eeuwen heen meerdere malen uitgebreid. Als gevolg van de Franse Revolutie werd deze kathedraal echter afgebroken. In het jaar 1827 begon men met de bouw van de huidige kathedraal, naar een ontwerp van de priester en architect Benoît-Agathon Haffreingue. De uiteindelijke bouw duurde tot 1870, toen de westelijke torens van de kathedraal werden voltooid. Al snel groeide deze kathedraal uit een van de belangrijkste religieuze bouwwerken in dit gedeelte in Frankrijk. Hoewel de kathedraal deels beschadigd raakte als gevolg van gevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog, heeft de kathedraal de tand des tijds weten te doorstaan.

De kathedraal van Boulogne-sur-Mer vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze kathedraal bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden van het departement Pas-de-Calais en als het symbool van de plaats Boulogne-sur-Mer. Brengt u uw vakantie door in het departement Pas-de-Calais, of elders in de regio Nord-Pas-de-Calais? Dan is een bezoekje aan deze mooie kathedraal absoluut de moeite waard. Een bezoekje aan deze kathedraal kunt u uitstekend combineren met een wandeling door de mooie historische binnenstad van Boulogne-sur-Mer, waar diverse gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes te vinden zijn!
Kathedraal van Boulogne-sur-Mer

De kathedraal van Boulogne-sur-Mer bezoeken?

Wilt u dit prachtige bouwwerk in Boulogne-sur-Mer zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pas-de-Calais ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk