Les Boves

Les Boves zijn oude, onderaardse krijtgroeven onder de plaats Arras. Deze bijzondere onderaardse gangen behoren volgens velen tot de meest bijzondere bezienswaardigheden van het departement Pas-de-Calais. Deze onderaardse gangen kennen een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van Les Boves

Deze ondergrondse gangen dateren uit de negende eeuw na Christus, toen men deze gangen groef om bouwmateriaal te winnen voor de bouw enkele religieuze gebouwen en de eerste vestingmuur van Arras. In de loop van enkele eeuwen groeiden deze gangen uit tot een groot tunnelcomplex. Vanaf de twaalfde eeuw werden de gangen gebruikt als opslagplaats voor de goederen van handelaren. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden deze tunnels, overigens niet te verwarren met de tunnels van Carrière Wellington elders bij Arras, gebruikt tijdens de beroemde Slag bij Arras op 9 april 1917. Door de eeuwen heen is dit gangenstelsel onder Arras goed bewaard gebleven, waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de leukste bezienswaardigheden in het departement Pas-de-Calais!

Les Boves vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Pas-de-Calais, of elders in de regio Nord-Pas-de-Calais? Dan is een bezoekje aan deze ondergrondse gangen onder het Place des Héros in Arras absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan deze gangen kunt u ongeveer een uurtje de tijd nemen. Onder begeleiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de geschiedenis van dit gangenstelsel onder de markt. Wanneer u besluit om deze bijzondere bezienswaardigheid te bezoeken, is het aan te raden om een warme trui mee te nemen. In deze gangen is het namelijk niet warmer dan elf graden Celsius. Een bezoekje aan dit indrukwekkende gangenstelsel is een onvergetelijke ervaring!

Les Boves bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende ondergrondse gangen onder de plaats Arras zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pas-de-Calais ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk