Vimy Ridge

Vimy Ridge is een indrukwekkende locatie bij het plaatsje Vimy in het departement Pas-de-Calais.Vimy Ridge Op deze plek werd tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar gevochten tussen Britse en Canadeze troepen enerzijds en Duitse troepen anderzijds. Op deze plek is een indrukwekkend gedenkteken te bezichtigen dat gewijd is aan deze grote veldslag.

Geschiedenis van Vimy Ridge

De Slag bij Vimy Ridge was onderdeel van de Slag bij Arras en vond plaats van 9 tot 12 april in het jaar 1917. De Britten en Canadezen vielen hier aan om een bres in de Duitse verdediging te slaan en om de Duitse posities bij de rivier Aisne te verzwakken en om de Duitse druk op de Franse linies bij Verdun te verlichten. Het Canadese Korps slaagde er op de eerste dag van het offensief in om een groot gedeelte van de bergkam bij Vimy te veroveren. Dit gebeurde met ondersteuning van veel artillerie en ging gepaard met zware verliezen. Als gevolg van de zware beschietingen veranderde de bergkam bij Vimy in een waar maanlandschap. Deze slag eindigde uiteindelijk in overwinning voor de Canadezen, al was er slechts sprake van een kleine terreinwinst. Na de Eerste Wereldoorlog werd de heuvelrug door de Franse regering in bruikleen gegeven aan Canada.

Vimy Ridge vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Pas-de-Calais? Dan is een uitstapje naar Vimy Ridge absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan deze indrukwekkende locatie kunt u gerust een middag de tijd nemen. Op deze heuvelrug kunt u het immens grote monument bezichtigen en genieten van een spectaculair uitzicht over de omgeving. Mede dankzij dit uitzicht is al snel duidelijk waarom deze bergkam van groot strategisch belang was. Bij het monument zijn nog tal van kraters terug te zien in het landschap, die doen herinneren aan de zware artilleriebeschietingen. Ook kunt u door nagebouwde loopgraven wandelen. Tot op de dag van vandaag zit er rondom het gedenkteken nog erg veel munitie in de grond, waardoor u niet buiten de paden kunt lopen. Een bezoekje aan deze indrukwekkende locatie zal u nog lang bij blijven!

Vimy Ridge bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende locatie in het departement Pas-de-Calais zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pas-de-Calais ook interessant: