Nord

Dit departement is een van de twee departementen van de regio Nord-Pas-de-Calais. NordHet andere departement is Pas-de-Calais. Dit departement grenst aan buurland België en aan de departementen Pas-de-Calais en Aisne. De belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn Lille en Cambrai. Deze streek is een ideale vakantiebestemming voor een weekendje of weekje weg!

Geschiedenis van Nord

Dit mooie departement kent een rijke geschiedenis. De Gallische stammen Menapii en Nervii waren de eerste bekende bewoners van dit gebied. Tijdens de vierde en vijfde eeuw na Christus werd deze streek veroverd door de Romeinen. Tijdens de veertiende eeuw kwam een groot gedeelte van dit gebied in handen van het graafschap van Bourgondië. Als gevolg van verschillende verdragen in de zeventiende eeuw kwam werd deze streek uiteindelijk bij Frankrijk gevoegd. Tijdens de Franse Revolutie werd het departement samen met 82 andere departementen opgericht.

Nord vandaag de dag

Vandaag de dag is dit departement een leuke vakantiebestemming. Er is namelijk genoeg te zien en te beleven. Zo is de mooie plaats Lille absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. In het historische centrum van deze mooie plaats kunt u uren doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Ook de mooie havenplaats Dunkerque is leuk om te bezoeken. In deze mooie havenplaats zijn talloze gezellige terrassen te vinden. Hierbij is ook een bezoekje aan het Musée Portuaire, het maritieme museum van de stad, de moeite waard. Tot slot is een uitstapje naar het oude forum bij Bavay leuk voor jong en oud. Dit is het grootste blootgelegde Romeinse forum van heel Frankrijk. Een bezoekje aan deze bijzondere locatie is een onvergetelijke ervaring!

Nord bezoeken?

Wilt u deze mooie streek in het noorden van Frankrijk zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Nord ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk