Pas-de-Calais

Dit mooie departement is een van de twee departementen van de regio Nord-Pas-de-Calais.Pas-de-Calais Het andere departement is het departement Nord. Dit departement grenst aan de departementen Nord en Somme. Ook grenst het departement aan het Kanaal en de Noordzee. De belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn Arras, Béthune en Boulogne-sur-Mer.

Geschiedenis van Pas-de-Calais

Het departement werd op 4 maart 1790 samen met 82 andere departementen opgericht als gevolg van de Franse Revolutie. De verschrikkelijke veldslagen van de Eerste Wereldoorlog vormen een zwarte bladzijde in de geschiedenis van deze streek. Zo lag het front een paar kilometer ten oosten van Lens en Arras. Als gevolg van de vele veldslagen raakte de stad Arras zo zwaar beschadigd dat de stad grotendeels opnieuw opgebouwd moest worden. Na het ondertekenen van de wapenstilstand, waarmee er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog, bleek dit departement een van de meest verwoeste gebieden te zijn. Tot op de dag van vandaag worden er nog met regelmaat onontplofte granaten gevonden.

Pas-de-Calais vandaag de dag

Ondanks de turbulente geschiedenis van deze streek staat het departement vandaag de dag bekend als een veelzijdige vakantiebestemming. Er is dan ook veel te zien en te beleven in deze streek. Zo is een uitstapje naar de mooie stad Arras absoluut de moeite waard. In het mooie centrum van deze stad kunt u genieten van talloze mooie straatjes, leuke winkeltjes en gezellige restaurants. Aan de Opaalkust ligt nog een andere mooie plaats, Boulogne-sur-Mer. Het historische centrum van deze mooie plaats wordt omring door een indrukwekkende stadsmuur. De twee mooiste kapen aan de Opaalkust zijn Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. De kliffen van deze mooie kapen stijgen tot wel 134 boven de zee uit. Ook zijn er talloze mooie kustplaatsjes, die elk meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken, waaronder Wimereux, Wissant en Audreselles!

Pas-de-Calais bezoeken?

Wilt u deze mooie streek in het noorden van Frankrijk zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pas-de-Calais ook interessant: