Steden en dorpen in Nord-Pas-de-Calais

De regio Nord-Pas-de-Calais ligt in het uiterste noorden van Frankrijk en grenst aan buurland België. Deze streek staat bekend om zijn mooie landschappen, waaronder de indrukwekkende kliffen aan de kust.Steden en dorpen in Nord-Pas-de-Calais Deze regio is een prima vakantiebestemming voor een kortere vakantie of bijvoorbeeld een weekendje weg. Er zijn verschillende leuke steden en dorpen in Nord-Pas-de-Calais te vinden, zoals bijvoorbeeld Lille, Arras en Boulogne-sur-Mer. De regio Nord-Pas-de-Calais bestaat uit de twee departementen Nord en Pas-de-Calais. Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in Nord-Pas-de-Calais per departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de leukste steden en dorpen in Nord-Pas-de-Calais vinden!

Steden en dorpen in Nord

De belangrijkste plaatsen in het departement Nord zijn Lille en Cambrai. Een bezoekje aan beide plaatsen is absoluut de moeite waard. Zo kunt u gerust enkele uren doorbrengen in het mooie centrum van Lille zonder dat u zich hoeft te vervelen. Ook de mooie havenplaats Dunkerque is leuk om te bezoeken. Hier kunt u onder meer het interessante Musée Portuaire bezoeken, dat gewijd is aan de maritieme geschiedenis van deze plaats. Elk van de genoemde plaatsen is een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in het departement Nord!

Steden en dorpen in Pas-de-Calais

Ook in het departement Pas-de-Calais zijn verschillende mooie plaatsen te vinden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie departement zijn uitstapjes naar plaatsen als Arras en Boulogne-sur-Mer absoluut de moeite waard. Arras staat onder meer bekend om zijn twee prachtige pleinen, omringd door prachtige panden. Boulogne-sur-Mer ligt aan de monding van de rivier Liane staat bekend om zijn prachtige historische centrum en om zijn grote vissershaven. In beide plaatsen kunt u gerust enkele dagen doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Tot slot is zowel Arras als Boulogne-sur-Mer een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in het departement Pas-de-Calais!