Arras

Arras is een prachtige stad in het departement Pas-de-Calais en is de hoofdstad van dit departement.Arras De plaats staat bekend om zijn twee prachtige pleinen die worden omringd door prachtige panden en om zijn rijke geschiedenis.

Geschiedenis van Arras

Al vroeg in de geschiedenis was er sprake van een nederzetting op de hedendaagse locatie van Arras. Deze nederzetting werd bewoond door de Atrebaten, een Gallische stam. Toen de Romeinen deze streek veroverden gaven zij deze nederzetting de naam Atrebatum. In de tiende eeuw na Christus werden er onder de plaats krijtgroeven uitgegraven. Zo ontstond er door de eeuwen heen een groot ondergronds gangenstelstel. Dit gangenstelstel werd onder meer gebruikt als opslagplaats. Eeuwenlang lag de plaats in het graafschap Vlaanderen. Door de eeuwen heen werden er vele verdragen gesloten, vaak bekend onder de Nederlandse naam van de stad, Atrecht. Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag deze plaats niet ver van het front. De stad raakte zwaar beschadigd als gevolg van vele beschietingen. Na de Eerste Wereldoorlog werd de stad echter weer volledig hersteld.

Arras vandaag de dag

Vandaag de dag is een uitstapje naar deze mooie plaats absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Pas-de-Calais of in het aangrenzende departement Nord. Zo kunt u uren wandelen door de gezellige oude binnenstad. Ook kunt u de prachtige panden bij het Grand Place en het Place des Héros bewonderen. Hiernaast is het interessant om een kijkje te nemen in het gangenstelsel onder Arras. Hier kunt u alles te weten komen over de geschiedenis van dit gangenstelsel. Tot slot kunt u ook de toren van het belfort beklimmen. Vanuit deze toren kunt u genieten van een prachtig uitzicht over deze mooie plaats!
Arras

Arras bezoeken?

Wilt u deze prachtige plaats in het departement Pas-de-Calais zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pas-de-Calais ook interessant: