Boulogne-sur-Mer

Boulogne-sur-Mer is een mooie plaats in het departement Pas-de-Calais.Boulogne-sur-Mer De plaats ligt aan de zogenaamde Opaalkust, met uitzicht op de kustlijn van Engeland. Boulogne-sur-Mer ligt aan de monding van de rivier Liane en is de grootste vissershaven van Frankrijk.

Geschiedenis van Boulogne-sur-Mer

Al vroeg in de geschiedenis was er sprake van een belangrijke haven in het departement Pas-de-Calais. Toen de Romeinen deze streek veroverden legden zij hier een havenplaats aan onder de naam Portus Itius. Vanuit deze haven vertrokken de eerste Romeinse expedities naar Brittannië. Vanaf de derde eeuw na Christus werd de naam van deze plaats gewijzigd in Bononia. Deze naam werd later veranderd in Boulogne-sur-Mer. Al aan het begin van de middeleeuwen was deze stad uitgegroeid tot een van de belangrijkste steden in het noorden van Frankrijk. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland werd de stad meerdere malen door de Engelsen veroverd. Pas nadat de Honderdjarige Oorlog voorbij was en Frankrijk de stad kocht van de Engelsen kwam de stad definitief in Franse handen.

Boulogne-sur-Mer vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan deze mooie stad absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Pas-de-Calais, of elders in de regio Nord-Pas-de-Calais. Hoewel de historische binnenstad zwaar beschadigd raakte als gevolg van de Tweede Wereldoorlog, is de binnenstad volledig gerestaureerd. Hier kunt u dan ook uren rondlopen en genieten van mooie historische straatjes, leuke winkels en gezellige restaurants. In deze plaats is vele te zien en te beleven. Zo is bijvoorbeeld een bezoekje aan het kasteel van Boulogne-sur-Mer absoluut de moeite waard. Bent u op zoek bent naar een geschikte uitvalsbasis in het departement Pas-de-Calais? Dan is deze leuke plaats een ideale vakantiebestemming!

Boulogne-sur-Mer bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats in het departement Pas-de-Calais zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pas-de-Calais ook interessant: