Dunkerque

Dunkerque is de Franse benaming voor de plaats Duinkerke. Deze plaats ligt in het departement Nord, nagenoeg aan de grens met buurland België. Deze plaats is erg leuk om te bezoeken en kent een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van Dunkerque

Duinkerke dankt zijn naam aan een kerk die men hier in de negende eeuw na Christus bouwde. Dunkerque was destijds nog maar een vissersdorp. Onder toeziend oog van graaf Boudewijn III van Vlaanderen werd de plaats volledig ommuurd met een imposante verdedigingsmuur. Door de handel tussen Vlaanderen en Engeland maakte Duinkerke een zeer welvarende periode door. Pas in het jaar 1662 kwam de plaats in Franse handen, doordat Frankrijk de stad af kon kopen van de Engelsen. Binnen enkele jaren groeide Dunkerque uit tot een van de belangrijkste oorlogshavens van Frankrijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog slaagde het Britse leger er in om via het strand van Dunkerque te ontsnappen aan omsingeling door de Duitsers. Ondanks de zware gevechten, waardoor een groot gedeelte van de stad verwoest werd, is het historische karakter door de eeuwen heen goed bewaard gebleven.

Dunkerque vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze plaats bekend om zijn leuke historische centrum. In dit centrum zijn talloze leuke winkeltjes en restaurants te vinden. Ook leuk is een bezoekje aan het havenmuseum. Hier komt u alles te weten over de rijke geschiedenis van deze belangrijke Franse havenplaats. Voor een uitgebreid bezoek aan deze leuke plaats kunt u gerust een middag de tijd nemen. Bovendien is deze leuke plaats een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in het departement Nord. U kunt hier dan ook gerust enkele weken doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen!

Dunkerque bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats in het departement Nord met zijn rijke geschiedenis zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Nord ook interessant: