Lille

Lille is een prachtige stad in het departement Nord en ligt niet ver van de grens met België. Deze mooie stad ligt staat bekend om zijn mooie historische centrum en is een geliefde bestemming voor een stedentrip.

Geschiedenis van Lille

De stad Lille is in de elfde eeuw na Christus ontstaan rondom een kasteel. Rondom de hedendaagse stad zijn sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Ook zijn er overblijfselen uit de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. Tijdens de middeleeuwen maakte de stad deel uit van het graafschap Vlaanderen. Destijds werd Lille al als een belangrijke plaats beschouwd, want het beschikte over een eigen kasteel. Ook werd de plaats ommuurd door een stevige verdedigingsmuur. In zowel de twaalfde als de dertiende eeuw werd Lille meerdere malen belegerd door de legers van de Franse koning. Aan het begin van de veertiende eeuw kwam de stad in handen van het Franse koninkrijk. In de hier op volgende eeuwen wisselde de stad meerdere malen van eigenaar. Als gevolg van het Verdrag van Utrecht kwam de stad definitief in Franse handen.

Lille vandaag de dag

Vandaag de dag is Lille een van de leukste plaatsen in het noorden van Frankrijk. Doordat de stad erg gunstig gelegen is ten opzichte van zowel België als Nederland, is deze stad een prima bestemming voor een leuke stedentrip. In het historische centrum is veel te zien en te beleven. De combinatie van de talloze mooie winkels, prachtige gebouwen en de fijne restaurants zorgt er voor dat u hier gerust enkele dagen door kunt brengen. In de stad zijn verschillende musea te vinden, waaronder het Palais des Beaux-Arts, wat een van de grootste kunstmusea van Frankrijk is. Uw bezoek aan deze stad is niet compleet zonder een wandeling over het bijzonder mooie Grand Place en een uitstapje naar de indrukwekkende citadel!

Lille bezoeken?

Wilt u deze leuke stad in het departement Nord zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Nord ook interessant: