Montreuil-sur-Mer

Montreuil-sur-Mer is een prachtig versterkt historisch plaatsje in het departement Pas-de-Calais, dat deel uit maakt van de regio Nord-Pas-de-Calais. Dit mooie plaatsje staat bekend als een van de meest geliefde plaatsjes in dit gedeelte van Frankrijk. Het plaatsje staat bekend om zijn rijke geschiedenis en is meer dan de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gedeelte van Frankrijk.

Geschiedenis van Montreuil-sur-Mer

Dit mooie plaatsje staat bekend om zijn kenmerkende vestingwallen van baksteen. Men besloot tot de bouw van deze vestingwallen nadat de soldaten van de Habsburgse keizer Charles V in juni 1537 het plaatsje nagenoeg volledig verwoest hadden. Deze vestingwerken zijn ouder dan het merendeel van de vestingwerken in het noorden van Frankrijk, waarvan een groot deel is gebouwd onder toeziend oog van Vauban. De geschiedenis van dit plaatsje gaat nog veel verder terug. Zo werd deze plek al in de negende eeuw na Christus gebruikt als verdediging tegen invallen van de Noormannen. Vervolgens bouwde men hier in de dertiende eeuw een kasteel, met als doel om dit gebied te kunnen beschermen. Dit kasteel is door de eeuwen heen verschillende keren versterkt en uitgebreid. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Montreuil-sur-Mer een belangrijke plaats voor de Britse troepen. Hier had men namelijk het Britse hoofdkwartier gevestigd.

Montreuil-sur-Mer vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan dit mooie plaatsje meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Pas-de-Calais. Ondanks de turbulente geschiedenis van het plaatsje is men er in geslaagd om het historische karakter te behouden. Dit is terug te zien in de indrukwekkende vestingmuur, de mooie historische gebouwen en de gezellige straatjes. Hoewel het plaatsje niet heel erg groot is, kunt u voor een uitgebreid bezoek gerust enkele uren de tijd nemen. Uw vakantie in de regio Nord-Pas-de-Calais is eigenlijk niet compleet zonder dit mooie plaatsje bezocht te hebben!
Montreuil-sur-Mer

Montreuil-sur-Mer bezoeken?

Wilt u dit charmante plaatsje in het departement Pas-de-Calais zelf bezoeken en ervaren waarom dit mooie plaatsje volgens velen tot de mooiste plaatsjes van de regio Nord-Pas-de-Calais in Frankrijk behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pas-de-Calais ook interessant: