Pays de la Loire

Pays de la Loire is een veelzijdige regio aan de westkust van Frankrijk. Deze streek staat vanwege de vele mooie bossen en heuvels ook wel bekend als de tuin van Frankrijk. Zoals de naam al doet vermoeden stroomt de rivier Loire door deze regio heen. Langs deze river staan honderden kastelen, de een nog mooier dan de ander. De regio bestaat uit de departementen Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Mayenne, Sarthe en Vendée.

Geschiedenis van Pays de la Loire

Deze bijzondere regio kent een rijke geschiedenis. Door de eeuwen heen heeft de regio veelvuldig te maken gehad met invallen van de Noormannen. Het is dan ook niet voor niets dat er in de loop der eeuwen talloze kastelen zijn gebouwd langs de oevers van de rivier Loire. De regio was tijdens de middeleeuwen in het bezit van de Engelse kroon. Halverwege de zestiende eeuw werd de regio, samen met de regio Bretagne, echter definitief bij Frankrijk gevoegd. De regio vergaarde door de eeuwen heen veel rijkdom dankzij de handel. Zo kende de stad Nantes in de achttiende eeuw een zeer voorspoedige periode dankzij de inkomsten uit de overzeese handel via haar haven. Mede dankzij deze voorspoedige periode heeft de regio haar oorspronkelijke karakter door de eeuwen heen weten te behouden.

Pays de la Loire vandaag de dag

Talloze indrukwekkende kastelen, prachtige natuurgebieden en schitterende dorpjes. Het moge duidelijk zijn, Pays de la Loire is een veelzijdige vakantiebestemming. Zo zijn bezoekjes aan mooie kastelen als het kasteel van Angers en het kasteel van Brissac leuk voor het hele gezin. Bent u een natuurliefhebber? Dan is een bezoekje aan het prachtige moerasgebied Marais Poitevin, dat op de grens ligt met het departement Deux-Sèvres, zeker de moeite waard. Tot slot kunt u in de historische binnenstad van Nantes of Angers gerust een middag doorbrengen. Pays de la Loire is met andere woorden een prima vakantiebestemming.
Pays de la Loire

Pays de la Loire bezoeken?

Wilt u ook heerlijk kunnen genieten van een vakantie in deze mooie streek? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in dit gebied!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pays de la Loire ook interessant: