Bezienswaardigheden in Pays de la Loire

De regio Pays de la Loire is een veelzijdige vakantiebestemming, waar enorm veel te beleven is.Bezienswaardigheden in Pays de la Loire Bezienswaardigheden in Pays de la Loire zijn er namelijk in overvloed. Deze mooie regio bestaat uit de departementen Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Mayenne, Sarthe en Vendée. Op deze pagina zijn de vele leuke bezienswaardigheden in Pays de la Loire per departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig de leukste bezienswaardigheden in Pays de la Loire vinden!

Bezienswaardigheden in Loire-Atlantique

In het departement Loire-Atlantique ligt de mooie stad Nantes, waar altijd wel wat te beleven is. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie departement is een uitstapje naar het kasteel van de Hertogen van Bretagne absoluut aan te raden. Dit mooie kasteel ligt in het centrum van de stad Nantes en is leuk om te bezoeken voor het hele gezin!

Bezienswaardigheden in Maine-et-Loire

Het departement Maine-et-Loire is een hele fijne vakantiebestemming voor diegenen die graag uitstapjes maken naar mooie abdijen of kastelen. Er is dan ook genoeg te zien in dit departement. Zo kunt u onder meer de mooie abdij van Fontevraud bezoeken. Ook bezoekjes aan het kasteel van Brissac of het kasteel van Angers zijn aan te bevelen. Elk van deze kastelen is leuk om te bezoeken voor jong en oud!

Bezienswaardigheden in Mayenne

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Mayenne kunt u genieten van de prachtige natuur. Ook is een bezoekje aan mooie kastelen als Château de Lassay meer dan de moeite waard. Dit indrukwekkende kasteel dateert uit de vijftiende eeuw en staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Pays de la Loire!

Bezienswaardigheden in Sarthe

Ook in het departement Sarthe is genoeg te zien en te beleven. Zo zijn er in dit departement talloze indrukwekkende bouwwerken te vinden, zoals de abdij van Épau. Deze mooie abdij ligt aan de rivier Huisne en kent een turbulente geschiedenis. Ook is een bezoekje aan het mooie kasteel van Le Lude de moeite waard!

Bezienswaardigheden in Vendée

Het departement Vendée is een zeer geliefde vakantiebestemming en staat onder meer bekend om zijn mooie stranden. Ook in dit departement zijn er tal van leuke bezienswaardigheden te vinden. Zo is een uitstapje naar Île de Noirmoutier absoluut aan te raden. Dit mooie eiland is onder meer via de Passage du Gois verbonden met het vasteland. Een bezoekje aan Château de Tiffauges is leuk voor het hele gezin. Ook de abdij van Nieul-sur-l’Autise is de moeite waard om te bezoeken!