Abdij van Épau

De abdij van Épau is een voormalige cisterciënzer abdij aan de oever van de rivier Huisne, net buiten de stad Le Mans in het departement Sarthe.Abdij van Épau Ondanks zijn turbulente verleden staat deze abdij bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in deze streek.

Geschiedenis van de abdij van Épau

De abdij van Épau werd in het jaar 1229 gesticht door de Engelse koningin Berengaria van Navarra. De bouw van de abdij nam een lange tijd in beslag, want de hoofdgebouwen waren pas in het jaar 1280 klaar. De abdij heeft zwaar geleden onder de gevolgen van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Toen de monniken de abdij hadden verlaten, vreesden de inwoners van Le Mans dat de Engelse soldaten de abdij zouden gebruiken als basis om de stad Le Mans aan te vallen. Daarom staken zij de abdij in brand. De abdij werd tussen 1400 en 1444 volledig gerenoveerd. Aan het begin van de Franse Revolutie werd de abdij echter weer verlaten. Het ooit zo belangrijke bouwwerk diende enkele jaren als agrarisch bijgebouw. Gedurende de twintigste eeuw vonden er verschillende restauratiewerkzaamheden plaats, waardoor de abdij weer tot zijn oorspronkelijke staat werd hersteld.

De abdij van Épau vandaag de dag

Vandaag de dag staat de abdij van Épau bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Sarthe. De abdij is opengesteld voor bezoekers. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie abdij kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Zo kunt u deelnemen aan een rondleiding, waarbij u alle mooie delen van de abdij te zien krijgt. Ook een wandeling door het bijhorende park is de moeite waard. Hier kunt u helemaal tot rust komen!
Abdij van Épau

De abdij van Épau bezoeken?

Wilt u deze mooie abdij in het departement Sarthe zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Sarthe ook interessant: