Abdij van Nieul-sur-l’Autise

De abdij van Nieul-sur-l’Autise is een indrukwekkende Romaanse abdij in het plaatsje Nieul-sur-l’Autise, in het departement Vendée.Abdij van Nieul-sur-l’Autise Deze abdij staat bekend als een van de mooiste abdijen in dit gebied.

Geschiedenis de abdij van Nieul-sur-l’Autise

De abdij werd in het jaar 1069 gesticht door Ayraud Gadessenier, heer van Vouvant. Onder meer dankzij donaties van de hertogen van Aquitaine groeide de abdij al snel uit tot een van de belangrijkste religieuze bouwwerken in dit gebied. In de twaalfde eeuw verwelkomde de abdij onder meer Eleanor van Aquitaine, koningin van Frankrijk. In deze periode maakte de abdij een zeer welvarende tijd door. De Godsdienstoorlogen tussen de protestanten en de hugenoten brachten grote schade toe aan de abdij. Zo werd onder meer het koor en de eetzaal volledig verwoest. Als gevolg van de Franse Revolutie werd de abdij verlaten en werd het voorheen zo belangrijke bouwwerk verkocht. In 1968 kwam de abdij in handen van de Franse staat en begonnen omvangrijke herstelwerkzaamheden. Dankzij deze herstelwerkzaamheden is de abdij nagenoeg volledig gerestaureerd.

De abdij van Nieul-sur-l’Autise vandaag de dag

Vandaag de dag staat de abdij van Nieul-sur-l’Autise bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Vendée. De abdij is opengesteld voor bezoekers en is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie abdij kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Wanneer u de abdij bezoekt kunt u er voor kiezen om deel te nemen aan een rondleiding, waarbij u alle hoogtepunten van de abdij te zien krijgt. U kunt er echter ook voor kiezen om deze indrukwekkende abdij op eigen gelegenheid te verkennen. Brengt u uw vakantie door in het departement Vendée, of elders in de regio Pays de la Loire? Dan is een bezoekje aan deze abdij absoluut de moeite waard!
Abdij van Nieul-sur-l’Autise

De abdij van Nieul-sur-l’Autise bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende abdij in het departement Vendée zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Vendée ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk