Bezienswaardigheden in Vendée

Het departement Vendée is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het westen van Frankrijk. Dit is niet vreemd, want bezienswaardigheden in Vendée zijn er in overvloed. Er is zoveel te zien en te beleven in deze streek dat u hier gerust enkele weken vakantie door kunt brengen. Samen met de departementen Loire-Atlantique, Mayenne, Maine-et-Loire en Sarthe maakt het departement Vendée deel uit van de regio Pays de la Loire. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze mooie streek kunt u onder meer de mooie abdij van Nieul-sur-l’Autise of Château de Tiffauges bezoeken. Ook uitstapjes naar de mooie eilanden Île d’Yeu en Île de Noirmoutier zijn de moeite waard. Het laatstgenoemde eiland is met het vasteland verbonden met de bekende Passage du Gois. Deze indrukwekkende oversteek wordt twee keer per dag overspoeld door het water. Een ritje over deze weg is een bijzondere ervaring!

De bezienswaardigheden in Vendée op een rij

Op deze pagina zijn de vele leuke bezienswaardigheden in Vendée op een rijtje gezet. Elk van deze bezienswaardigheden is prima bereikbaar vanuit mooie plaatsjes als Vouvant. Dit mooie plaatsje is niet alleen geschikt als uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie. Het plaatsje zelf is namelijk ook meer dan de moeite waard om te bezoeken!

Bezienswaardigheden in Vendée

Deze bezienswaardigheden in Vendée zelf bezoeken?

Wilt u deze leuke bezienswaardigheden in het departement Vendée zelf bezoeken? Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, de mooiste campings en de meest comfortabele hotels in deze streek op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de mooie bezienswaardigheden in Vendée eenvoudig zelf bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in dit gebied!