Château de Clisson

Château de Clisson is een indrukwekkend kasteel bij het plaatsje Clisson in het departement Loire-Atlantique.Château de Clisson Het kasteel ligt aan de oever van de rivier Sèvre Nantaise en was door de eeuwen heen van grote strategische waarde.

Geschiedenis van Château de Clisson

Uit historische documenten blijkt dat de locatie van het kasteel in de elfde eeuw na Christus toebehoorde aan de heren van Clisson. Het grootste deel van het kasteel dateert uit de dertiende eeuw na Christus. Het kasteel lag op een zeer strategische locatie, bovenop een rots met uitzicht over de rivier Sèvre Nantaise. Bovendien lag het kasteel destijds nagenoeg op de grens van de voormalige onafhankelijke provincie Bretagne. Door de eeuwen heen is het kasteel meerdere malen versterkt. Mede door de uitvinding van het buskruit besloot men in de vijftiende eeuw om de vestingwerken verder te moderniseren. Ondanks de omvangrijke verdedigingswerken werd zowel het kasteel als het plaatsje aan het einde van de achttiende eeuw platgebrand als gevolg van de oorlog in Vendée. Vanaf de tweede helft van de twintigste eeuw hebben er echter omvangrijke herstelwerkzaamheden plaatsgevonden waardoor dit mooie kasteel tot op de dag van vandaag te bezoeken is.

Château de Clisson vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan het Château de Clisson absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Loire-Atlantique. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Een bezoekje aan dit mooie kasteel is leuk voor het hele gezin. Tijdens uw bezoek aan dit kasteel krijgt u een goede indruk van de geschiedenis van het kasteel en zijn omgeving. Vanuit het kasteel kunt u tot slot genieten van een prachtig uitzicht over de plaats Clisson!

Château de Clisson bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Loire-Atlantique zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pays de la Loire ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk