Château de Lassay

Château de Lassay is een mooi kasteel uit de vijftiende eeuw bij het plaatsje Lassay-les-Châteaux, in het departement Mayenne.Château de Lassay Dit indrukwekkende kasteel staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in dit departement.

Geschiedenis van Château de Lassay

Al in de twaalfde eeuw was er sprake van een kasteel op de locatie van het Château de Lassay. Dit eerdere kasteel behoorde toe aan Charles de Vendôme, hertog van Vendôme. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland steunde hij de Engelsen, wat hem niet in dank werd afgenomen. De hertog moest boeten voor zijn verraad en zijn kasteel werd verwoest door Franse soldaten. Na afloop van de Honderdjarige Oorlog stond de Franse koning toe dat de zoon van Charles de Vendôme, Jean II, een nieuw kasteel liet bouwen op deze locatie. Dit kasteel werd voorzien van uitgebreide verdedigingswerken, waaronder indrukwekkende torens. Het Château de Lassay is door de eeuwen heen bijzonder goed bewaard gebleven, waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste kastelen in deze streek.

Château de Lassay vandaag de dag

Wanneer u vandaag de dag uw vakantie doorbrengt in het departement Mayenne of elders in de regio Pays de la Loire, is een bezoekje aan dit mooie kasteel absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust twee uur de tijd nemen. Tijdens de rondleiding door het kasteel kunt u verschillende prachtig gedecoreerde kamers bezichtigen, terwijl de deskundige gids u alles vertelt over de geschiedenis van dit kasteel. Doordat het kasteel zo goed bewaard is gebleven geeft een bezoekje aan dit mooie kasteel een goede indruk van het kasteelleven uit de vijftiende eeuw!
Château de Lassay

Château de Lassay bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel in het departement Mayenne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Mayenne ook interessant: