Château de Tiffauges

Château de Tiffauges is een indrukwekkend kasteel bij het plaatsje Tiffauges in het departement Vendée. Het kasteel ligt op een heuvel bij de plek waar de rivieren Sèvre Nantaise en Crûme samenvloeien en kent een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van Château de Tiffauges

Het kasteel van Tiffauges werd gebouwd in de twaalfde eeuw na Christus, op een strategische locatie met uitzicht op de rivier Sèvre Nantaise. Het is dan ook niet voor niets dat het kasteel werd voorzien van stevige verdedigingsmuren en verschillende wachttorens. Ondanks de omvangrijke verdedigingswerken werd de donjon van het kasteel verwoest tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. In de zestiende eeuw herstelde men de schade aan het kasteel en werd er een grote artillerietoren gebouwd. Desondanks verloor het kasteel zijn strategische waarde. In het jaar 1626 besloot men om het kasteel te ontmantelen. Jarenlang bleef het kasteel in puin liggen. Sinds 1957 is het Château de Tiffauges een beschermd historisch monument. Sindsdien is de mooie ruïne van dit ooit zo grote kasteel uitgegroeid tot een van de leukste bezienswaardigheden in het departement Vendée.

Château de Tiffauges vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Vendée, of elders in de regio Pays de la Loire? Dan is een bezoekje aan het prachtige kasteel van Tiffauges absoluut de moeite waard. Ondanks dat het kasteel is vervallen tot een ruïne kunt u voor een uitgebreid bezoek gerust enkele uren de tijd nemen. Zo kunt u voorstellingen bijwonen waarin men de geschiedenis van het kasteel verteld. Ook kun u oude oorlogsmachines bezichtigen waardoor u zich zo in de middeleeuwen waant. Een bezoekje aan Château de Tiffauges is leuk voor het hele gezin!
Château de Tiffauges

Château de Tiffauges bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Vendée zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Vendée ook interessant: