Île de Noirmoutier

Île de Noirmoutier is een mooi eiland voor de kustlijn van de regio Pays de la Loire, in de baai van Bourgnef. Het eiland is met het vasteland verbonden door de bekende Passage du Gois, een weg van 4,5 kilometer die bij hoog water onder water loopt. Het eiland staat onder meer bekend om de zoutmeren en de prachtige bossen.

Geschiedenis van het Île de Noirmoutier

Op het eiland zijn sporen gevonden die er op duiden dat het eiland al ruim 200.000 jaar voor Christus bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er onder meer bijlen en vuurstenen gevonden. In de zevende eeuw na Christus vestigde de monnik Saint Philibert zich op het eiland. Hij stichtte een klooster op de locatie waar later de plaats Saint-Philbert-de-Grand-Lieu zou ontstaan. Door de eeuwen heen is Île de Noirmoutier veelvuldig geteisterd door invallen van Noormannen. Om deze invasies af te slaan werden er vanaf de negende eeuw na Christus verschillende vestingwerken gebouwd op het eiland. In de twaalfde eeuw werd het Château de Noirmoutier gebouwd, dat deel uit ging maken van de verdedigingslinie. Mede dankzij deze omvangrijke verdedigingslinie heeft het eiland de tand des tijds goed doorstaan. Zo kon het Île de Noirmoutier uitgroeien tot een van de mooiste vakantiebestemmingen aan de kustlijn van het departement Vendée.

Het Île de Noirmoutier vandaag de dag

Vandaag de dag is het Île de Noirmoutier een leuke vakantiebestemming voor de liefhebbers van zee, strand en natuur. Het eiland bestaat grofweg uit drie verschillende delen, namelijk het rotsachtige landschap in het noorden, de mooie zandduinen en dennen in het zuiden en in het midden van het eiland liggen prachtige zoutmoerassen. Naast deze mooie landschappen zijn er nog verschillende andere leuke bezienswaardigheden op dit eiland, waaronder het indrukwekkende Château de Noirmoutier. Île de Noirmoutier is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie!
Île de Noirmoutier

Het Île de Noirmoutier bezoeken?

Wilt u dit prachtige eiland zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Vendée ook interessant: