Île d’Yeu

Île d’Yeu is een mooi eiland voor de kust van het departement Vendée, in de regio Pays de la Loire. Dit eiland staat bekend om zijn mooie natuur en is per veerboot bereikbaar vanuit het havenplaatsje Fromentine.

Geschiedenis van Île d’Yeu

Het eiland Île d’Yeu werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er verschillende hunebedden en menhirs op het eiland gevonden waaruit blijkt dat hier al eeuwen lang mensen wonen. In de tiende eeuw bouwden monniken een klooster op het eiland. Niet veel later bouwde men ook een kasteel op het eiland. Vanaf de negentiende eeuw raakte het eiland bekend bij het grote publiek. Verschillende kunstenaars brachten hier tijd door, waaronder de Franse schilders Jean Rigaud, Maurice Boitel en Jean Dufy. Na afloop van de Tweede Wereldoorlog werd Philippe Pétain, de bekende Franse legerleider, verbannen naar dit eiland. Pétain werd gezien als de held van Verdun tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar had als de leider van het Vichy-regime tijdens de Tweede Wereldoorlog gecollaboreerd met de Duitsers. Tot op de dag van vandaag staat Île d’Yeu bekend om zijn prachtige natuur en om zijn charme.

Île d’Yeu vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Vendée? Dan is een bezoekje aan dit mooie eiland absoluut de moeite waard. Ondanks dat het eiland relatief klein is, is hier genoeg te beleven. Zo zijn er tal van mooie wandelroutes en fietsroutes te vinden op dit eiland. Ook een bezoekje aan het Vieux Château d’Île d’Yeu is de moeite waard. Dit kasteel is door de eeuwen heen relatief goed bewaard gebleven. Ook kunt u heerlijk relaxen op een van de mooie zandstranden op dit eiland. Het hele jaar door kunt u vanuit de haven van het plaatsje Fromentine de overtocht maken naar dit mooie eiland. Deze overtocht duurt ongeveer dertig minuten. Een bezoekje aan dit eiland is een leuke ervaring voor jong en oud!

Île d’Yeu bezoeken?

Wilt u dit mooie eiland voor de kust van het departement Vendée zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Vendée ook interessant: