Kasteel van Angers

Het kasteel van Angers is een indrukwekkend kasteel uit de dertiende eeuw na Christus, in de stad Angers in het departement Maine-et-Loire.Kasteel van Angers Het kasteel ligt op een rots boven de rivier Maine en staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in de regio Pays de la Loire.

Geschiedenis van het kasteel van Angers

Door de eeuwen heen is de locatie van het kasteel altijd al als zeer strategisch beschouwd. Vanaf deze locatie kon men de vijand al van ver aan zien komen. In 1997 werden er als gevolg van opgravingen op deze locatie verschillende grafkamers ontdekt, uit ongeveer 4500 jaar voor Christus. Later in de geschiedenis zou deze locatie bewoond zijn geweest door een Gallische stam. Tijdens de Romeinse overheersing van dit gebied ontstond hier de stad Juliomagus. Vanaf de negende eeuw na Christus werd op deze strategische locatie het kasteel van Angers gebouwd. Dit kasteel had als doel om Angers en de omgeving te beschermen tegen invallen van Noormannen. Halverwege de twaalfde eeuw werd het kasteel echter getroffen door een grootschalige brand, die het kasteel volledig verwoestte. Na deze brand werd het kasteel volledig herbouwd en zou het uitgroeien tot het symbool van de stad Angers.

Het kasteel van Angers vandaag de dag

Wie vandaag de dag de stad Angers bezoekt, kan bijna niet om het kasteel heen. Het kasteel van Angers staat dan ook bekend als een van de mooiste kastelen in dit gedeelte van Frankrijk. Een deel van het kasteel is vandaag de dag ingericht als museum, waar u de grootste en oudste verzameling van middeleeuwse tapijten kunt bewonderen, waaronder het wereldberoemde wandtapijt van de Apocalyps uit de veertiende eeuw. Dit tapijt staat bekend om haar uitzonderlijke grootte. Zo is het ongeveer honderd meter lang en vierenhalf meter hoog. Een bezoekje aan het kasteel van Angers is leuk voor jong en oud. Vanuit het kasteel kunt u bovendien genieten van een prachtig uitzicht over de stad Angers!
Kasteel van Angers

Het kasteel van Angers bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Maine-et-Loire ook interessant: