Kasteel van Brézé

Het kasteel van Brézé is een mooi kasteel bij het gelijknamige plaatsje, dat nagenoeg op de grens van de departementen Maine-et-Loire en Vienne ligt. Dit kasteel kent een zeer rijke geschiedenis en is dan ook leuk om te bezoeken met het hele gezin.

Geschiedenis van het kasteel van Brézé

Al zeer vroeg in de geschiedenis was er sprake van een versterkte plaats op de huidige locatie van het kasteel. Waarschijnlijk werd de burcht op deze plaats gebouwd om de lokale bevolking een toevluchtsoord te bieden tegen invallen van de Vikingen, die dit gebied terroriseerden. Het land waar het kasteel op ligt was sinds de elfde eeuw na Christus in bezit van de heren van Brézé. Door de eeuwen heen is dit kasteel meerdere malen versterkt. Zo werden er onder meer tal van onderaardse gangen aangelegd. In dit ondergrondse gangenstelsel bevonden onder meer een bakkerij, een stal en verblijven voor soldaten. Vanaf het begin van de zestiende eeuw verloor het kasteel zijn strategische waarde. Men besloot dan ook om het kasteel te verfraaien. Door de eeuwen heen werd het kasteel omgebouwd tot een van de mooiste renaissancekastelen in dit gedeelte van Frankrijk.

Het kasteel van Brézé vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Maine-et-Loire, of in het aangrenzende departement Vienne? Dan is een bezoekje aan dit interessante kasteel meer dan de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een middag de tijd nemen. Naast de prachtige kasteelkamers zijn ook de ondergrondse gangen goed bewaard gebleven. Het kasteel beschikt bovendien over de diepste grachten van Europa. Zo is deze, drooggelegde slotgracht maar liefst achttien meter diep. De combinatie van de indrukwekkende kamers van het kasteel en het minstens zo indrukwekkende gangenstelsel zorgt er voor dat een bezoekje aan dit prachtige kasteel een onvergetelijke ervaring is voor het hele gezin!
Kasteel van Brézé

Het kasteel van Brézé bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel bij het plaatsje Brézé in het departement Maine-et-Loire zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Maine-et-Loire ook interessant: