Kasteel van Brissac

Het kasteel van Brissac is een mooi kasteel bij het plaatsje Brissac-Quincé, in het departement Maine-et-Loire. Het kasteel is een historisch monument en kent een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van het kasteel van Brissac

De geschiedenis van het kasteel begint in de elfde eeuw na Christus, toen de graaf van Anjou hier een burcht liet bouwen. In de vijftiende eeuw werd deze burcht herbouwd tot een prachtig kasteel waar de adel in kon wonen. Tijdens de Godsdienstoorlogen raakte het kasteel zwaar beschadigd. Na de Godsdienstoorlogen liet men het kasteel herbouwen onder toeziend oog van architect Jacques Corbineau. De architect liet het kasteel werd voorzien van talloze verfraaiingen. Na de werkzaamheden telde het kasteel maar liefst zeven verdiepingen en 200 zalen. Hiermee was het kasteel van Brissac meteen een van de hoogste kastelen van Frankrijk. Tijdens de Franse Revolutie liep het kasteel echter weer schade op als gevolg van een plundering door revolutionairen. In 1844 werd er begonnen met de restauratie van het kasteel. Dankzij deze omvangrijke herstelwerkzaamheden werd het kasteel tot zijn oorspronkelijke staat hersteld.

Het kasteel van Brissac vandaag de dag

Vandaag de dag staat het kasteel van Brissac bekend als een van de mooiste kastelen in de regio Pays de la Loire. Het kasteel is opengesteld voor bezoekers en voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u de vele mooie vertrekken van dit kasteel bezichtigen. Ook het omringende landgoed is leuk om te verkennen. De kasteeltuin is bijzonder mooi en tijdens de mooie zomerdagen kunt u hier prachtige foto’s maken. Brengt u uw vakantie door in het departement Maine-et-Loire? Dan is een bezoekje aan dit mooie kasteel absoluut de moeite waard!
Kasteel van Brissac

Het kasteel van Brissac bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Maine-et-Loire zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Maine-et-Loire ook interessant: