Kasteel van de hertogen van Bretagne

Het kasteel van de hertogen van Bretagne is een indrukwekkend kasteel in het centrum van de stad Nantes.Kasteel van de hertogen van Bretagne Dit kasteel staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Loire-Atlantique. Het kasteel ligt aan de rechteroever van de rivier Loire en behoorde, zoals de naam al doet vermoeden, toe aan de hertogen van Bretagne.

Geschiedenis van het kasteel van de hertogen van Bretagne

De geschiedenis van het kasteel van de hertogen van Bretagne begint in het jaar 1207, toen men begon met de bouw van het kasteel. Men bouwde allereerst een grote donjon die de stad Nantes moest beschermen tegen de vijand. Nantes was eeuwenlang het bestuurlijke centrum van de voormalige Franse provincie Bretagne. Tussen de dertiende eeuw en de zestiende eeuw is het kasteel meerdere malen versterkt en uitgebreid. Zo werden er meerdere torens gebouwd en ook werd er een slotgracht aangelegd. Het kasteel groeide uit tot de belangrijkste residentie van de hertogen van Bretagne. Nadat Bretagne officieel werd samengevoegd met het Franse koninkrijk, kwam het kasteel in handen van de Franse kroon. Anders dan bij andere prominente bouwwerken werd het kasteel van de hertogen van Bretagne niet geplunderd of verwoest als gevolg van de Franse Revolutie. Van 1990 tot aan 2007 heeft het kasteel een grootschalige renovatie ondergaan.

Het kasteel van de hertogen van Bretagne vandaag de dag

Dankzij de grootschalige renovatie staat het kasteel van de hertogen van Bretagne tot op de dag van vandaag bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Loire-Atlantique. Sinds 2007 is het historisch museum van Nantes in het kasteel gevestigd. Een bezoekje aan dit mooie kasteel en het interessante museum is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze omgeving. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Uw bezoek aan de stad Nantes is niet compleet zonder dit mooie kasteel gezien te hebben!

Het kasteel van de hertogen van Bretagne bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel in de stad Nantes, in de regio Loire-Atlantique zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pays de la Loire ook interessant: