Kasteel van Le Lude

Het kasteel van Le Lude ligt bij het gelijknamige plaatsje in het departement Sarthe, in de regio Pays de la Loire.Kasteel van Le Lude Dit kasteel staat bekend als een van de mooiste renaissancekastelen in dit gedeelte van Frankrijk.

Geschiedenis van het kasteel van Le Lude

Al in de tiende eeuw na Christus begon men met de bouw van een kasteel op de linkeroever van de rivier Loir. Dit kasteel moest de voormalige Franse provincie Anjou beschermen tegen invallen van Noormannen. Later, tijdens de Honderdjarige Oorlog, bood het kasteel bescherming tegen de Engelsen. Aan het einde van de vijftiende eeuw kwam het kasteel van Le Lude in handen van Lodewijk XI. Het kasteel werd volledig gerenoveerd en veranderde van een militair fort in een prachtig bewoonbaar kasteel. De architect van Lodewijk XI, Jehan de Daillon, liet zich hierbij inspireren door de Italiaanse renaissance. Hierbij werden er onder meer prachtige tuinen aangelegd, verspreid over verschillende niveaus. Door de eeuwen heen is dit kasteel bijzonder goed bewaard gebleven, waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de meest indrukwekkende kastelen in dit gebied.

Het kasteel van Le Lude vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Sarthe, of elders in de regio Pays de la Loire, is een bezoekje aan het kasteel van Le Lude absoluut de moeite waard. Hoewel het kasteel is bewoond kunt u de bijzonder mooie benedenverdieping van dit kasteel bezoeken. Tijdens uw bezoek aan dit kasteel kunt u de verschillende mooie ruimtes bezichtigen. Ook een wandeling door de prachtige tuinen die bij het kasteel horen zijn de moeite waard. Tijdens mooie zomerdagen kunt u hier prachtige foto’s maken. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel en zijn tuinen kunt u gerust een middagje de tijd nemen!

Het kasteel van Le Lude bezoeken?

Wilt u dit prachtige kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Sarthe ook interessant: