Loire-Atlantique

Het departement Loire-Atlantique is een van de vijf departementen van de regio Pays de la Loire. De overige vier departementen zijn Maine-et-Loire, Mayenne, Sarthe en Vendée. Dit departement grenst aan de departementen Morbihan in het noordwesten, Ille-et-Vilaine in het noorden, Maine-et-Loire in het oosten en Vendée in het zuiden. In het westen grenst het departement aan de Atlantische Oceaan. De belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn Nantes, Ancenis, Châteaubriant en Saint-Nazaire.

Geschiedenis van het departement Loire-Atlantique

Hoewel de geschiedenis van menselijke aanwezigheid in dit gebied teruggaat tot aan het begin van onze jaartelling, bestaat het departement Loire-Atlantique sinds 1790. In dit jaar werd het departement opgericht als gevolg van de Franse Revolutie. Het departement werd gecreëerd uit gedeelten van de voormalige Franse provincie Bretagne. Oorspronkelijk stond het departement bekend onder de naam Loire-Inferieure. Sinds 9 maart 1957 staat het departement bekend onder de huidige naam.

Loire-Atlantique vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Loire-Atlantique een streek waar veel te zien en te beleven is. Dit gebied is dan ook een prima vakantiebestemming. Van indrukwekkende kastelen als het kasteel van la Bretesche en het kasteel van Ranrouët tot aan mooie natuurgebieden als het Forêt du Gâvre. Ook de historische binnenstad van Nantes is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Dankzij de vele leuke winkels en restaurants plus de mooie straatjes kunt u hier gerust een middag doorbrengen. Dankzij de ligging aan de Atlantische Oceaan zijn mooie stranden nooit ver weg. Ideaal voor diegenen die leuke uitstapjes willen combineren met enkele dagen aan het strand. Of u nou enkel met uw partner of met het hele gezin op vakantie gaat: het departement Loire-Atlantique heeft enorm veel te bieden!
Loire-Atlantique

Loire-Atlantique bezoeken?

Wilt u deze mooie streek zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pays de la Loire ook interessant: