Maine-et-Loire

Het departement Maine-et-Loire is een van de vijf departementen van de regio Pays de la Loire.Maine-et-Loire De overige vier departementen zijn Loire-Atlantique, Mayenne, Sarthe en Vendée. Het departement Maine-et-Loire is omgeven door de departementen Ille-et-Vilaine, Mayenne, Sarthe, Indre-et-Loire, Vienne, Deux-Sèvres, Vendée en Loire-Atlantique. De belangrijkste plaatsen in deze streek zijn Angers, Cholet, Samur en Segré.

Geschiedenis van het departement Maine-et-Loire

Deze streek kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot aan de prehistorie. Zo zijn er op verschillende locaties sporen gevonden die er op duiden dat hier al vroeg in de geschiedenis sprake is geweest van menselijke bewoning. Het departement zelf werd gecreëerd als gevolg van de Franse Revolutie. Het was een van de 83 departementen die ontstond in het jaar 1790. Het grondgebied van het departement kwam grotendeels overeen met dat van de voormalige Franse provincie Anjou. Dit gebied werd achtereenvolgens bewoond door de Andecavi, wat een Keltische stam was, de Romeinen en later door de Franken. De sporen van het rijke verleden van deze streek zijn tot op de dag van vandaag op vele manieren terug te zien in dit gebied.

Maine-et-Loire vandaag de dag

Vandaag de dag is dit departement een leuke vakantiebestemming. Of u nou samen met uw partner of met het hele gezin op vakantie gaat: er is genoeg te beleven. Van indrukwekkende kastelen als het kasteel van Angers, het kasteel van Saumur of het kasteel van Brissac tot aan mooie bouwwerken als de abdij van Fontevraud. In plaatsen als Angers, Saumur en Montsoreau kunt u gerust een middag doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Bent u op zoek naar een veelzijdige vakantiebestemming? Dan is het departement Maine-et-Loire een uitstekende keuze!
Maine-et-Loire

Maine-et-Loire bezoeken?

Wilt u deze mooie streek zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Maine-et-Loire ook interessant: