Mayenne

Dit mooie departement is een van de vijf departementen van de regio Pays de la Loire.Mayenne De overige vier departementen zijn Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Sarthe en Vendée. De belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn Château-Gontier, Laval en Mayenne. Het departement is omgeven door de departementen Manche, Orne, Sarthe, Maine-et-Loire en Ille-et-Vilaine. Deze streek heeft haar naam te danken aan de gelijknamige rivier, die door het departement stroomt.

Geschiedenis van het departement Mayenne

Het departement kent een rijke geschiedenis. Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk was de stad Noviodunum een van de belangrijkste plaatsen in deze streek. Deze belangrijke plaats zou nagenoeg volledig verwoest worden, waarna de hedendaagse plaats Jublains op deze locatie ontstond. Deze streek heeft zwaar geleden onder de gevolgen van de conflicten tussen Frankrijk en Engeland tijdens de middeleeuwen. Later in de geschiedenis kreeg dit departement te maken met de vernietigende gevolgen van gevechten tussen republikeinen en royalisten, tijdens de burgeroorlog die bekend staat als de ‘Chouannerie’. Ondanks de gewelddadige geschiedenis van deze streek staat dit departement tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste gebieden in het westen van Frankrijk.

Mayenne vandaag de dag

Vandaag de dag is dit veelzijdige departement een leuke vakantiebestemming. Er is genoeg te zien en te beleven. Van het Oppidum de Moulay tot aan het kasteel van Bourgon. Ook aan mooie plaatsen is er geen gebrek in deze streek. Zo is een bezoekje aan Jublains, dat bekend staat om de indrukwekkende Romeinse overblijfselen, meer dan de moeite waard. In de middeleeuwse straatjes van Laval en Mayenne kunt u gerust een middag rondlopen zonder dat u uitgekeken raakt. Wanneer u op zoek bent naar een veelzijdige vakantiebestemming is dit departement een uitstekende keuze!
Mayenne

Mayenne bezoeken?

Wilt u deze mooie streek zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Mayenne ook interessant: