Sarthe

Het departement Sarthe is een van de vijf departementen van de regio Pays de la Loire.Sarthe De overige vier departementen zijn Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Mayenne en Vendée. Het departement Sarthe is omgeven door de departementen Orne, Eure-et-Loir, Loir-et-Cher, Indre-et-Loire, Maine-et-Loire en Mayenne. De belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn Le Mans, La Flèche en Mamers. Het departement ligt aan de ingang van de Loire-vallei en staat bekend om haar prachtige bossen. Het is dan ook niet voor niets dat deze streek zeer populair is onder natuurliefhebbers en wandelaars.

Geschiedenis van het departement Sarthe

Dit gebied kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot aan de prehistorie. Op verschillende locaties in deze streek zijn hunebedden en menhirs gevonden, die bewijzen dat dit gebied al zeer vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Een van de belangrijkste Gallo-Romeinse plaatsen in dit gebied was Vindunum, het hedendaagse Le Mans. Hoewel dit departement vanaf de derde eeuw na Christus geteisterd werd door barbaarse invasies, zijn de sporen van het Romeinse verleden nog goed zichtbaar. Een mooi voorbeeld hiervan is de Romeinse stadsmuur van Le Mans. Evenals verschillende andere departementen in het westen van Frankrijk heeft ook het departement te maken gehad met de verwoestende gevolgen van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Ondanks dit gegeven staat dit departement tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste departementen in het westen van Frankrijk.

Sarthe vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Sarthe een vakantiebestemming waar veel te zien en te beleven is. Van de indrukwekkende kathedraal van Le Mans tot aan het kasteel van Le Lude en de abdij van Epau. Ook zijn er genoeg leuke plaatsen die de moeite waard zijn om te verkennen, zoals Le Mans en La Flèche. Dit departement is dan ook een prima bestemming voor een veelzijdige vakantie!

Sarthe bezoeken?

Wilt u deze mooie streek zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Sarthe ook interessant: