Steden en dorpen in Pays de la Loire

De regio Pays de la Loire is een geliefde vakantiebestemming aan de westkust van Frankrijk. Deze regio is onder meer geliefd vanwege de prachtige natuur, de mooie stranden van de Vendée en de vele mooie plaatsen. Er zijn veel mooie steden en dorpen in Pays de la Loire te vinden. Van grotere plaatsen als Nantes tot aan charmante kleinere plaatsjes als Vouvant en Pornic. De regio heeft dan ook veel te bieden. Pays de la Loire bestaat uit de departementen Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Mayenne, Sarthe en Vendée. Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in Pays de la Loire per departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de leukste steden en dorpen in Pays de la Loire vinden!

Steden en dorpen in Loire-Atlantique

In het departement Loire-Atlantique zijn verschillende mooie steden en dorpen te vinden. Zo is een uitstapje naar de mooie middeleeuwse plaats Guérande absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement. Deze mooie middeleeuwse plaats staat onder meer bekend om zijn zoutpannen. Ook het kustplaatsje Pornic is een bezoekje waard. Deze geliefde badplaats staat ook wel bekend als de parel van de Jadekust!

Steden en dorpen in Maine-et-Loire

Ook in het departement Maine-et-Loire zijn verschillende mooie plaatsen te vinden die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Plaatsen als Montsoreau en Saumur, beiden gelegen aan de rivier Loire, staan bekend om hun mooie historische centrum en hun indrukwekkende kastelen. In beide plaatsen kunt u gerust een middagje doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen!

Steden en dorpen in Mayenne

Plaatsen als Laval en Sainte-Suzanne zijn mooie voorbeelden van de vele mooie plaatsen die in het departement Mayenne te vinden zijn. Het plaatsje Sainte-Suzanne staat ook wel bekend als de parel van Maine en behoort tot de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk!

Steden en dorpen in Sarthe

De belangrijkste plaats in het departement Sarthe is Le Mans, bekend van de gelijknamige autorally. In deze mooie plaats kunt u gerust een middag doorbrengen. In het prachtige oude centrum van Le Mans zijn tal van oude gebouwen te vinden. Een wandeling door deze mooie plaats is dan ook absoluut aan te raden!

Steden en dorpen in Vendée

Het departement Vendée is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in heel Frankrijk. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Vendée is een bezoekje aan het charmante plaatsje Vouvant absoluut de moeite waard. Dit plaatsje ligt aan de oevers van de rivier Mère en behoort tot de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk!

Zonnig Zuid-Frankrijk