Montsoreau

Montsoreau is een prachtig plaatsje in het Loiredal en ligt in het departement Maine-et-Loire. Deze plaats aan de rivier Loire staat op de lijst van de mooiste dorpen van Frankrijk, de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’. Ook staat het plaatsje als onderdeel van het Loiredal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Geschiedenis van Montsoreau

Men vermoed dat deze locatie aan de rivier Loire al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er in de omgeving van de plaats hunebedden gevonden. Ook zijn er munten, scherven en fragmenten van Gallo-Romeinse tegels gevonden bij Montsoreau. De plaats werd voor het eerst benoemd in een document uit de zesde eeuw. Montsoreau is ontstaan als een haven aan de rivier Loire en vergaarde door de eeuwen heen dan ook rijkdom dankzij de handel over de rivier. In de tiende eeuw werd er in opdracht van de graaf van Blois een fort gebouwd op de rots bij het plaatsje. Dit kasteel moest zowel het plaatsje als de belangrijke handelsroute over de Loire beschermen. Na de Honderdjarige Oorlog verloor dit kasteel zijn militaire functie en werd het verbouwd tot een van de mooiste Renaissancekastelen aan de rivier Loire.

Montsoreau vandaag de dag

Mede dankzij de aanwezigheid van zijn kasteel heeft het plaatsje Montsoreau door de eeuwen heen zijn oorspronkelijke karakter behouden. Het plaatsje behoort dan ook niet voor niets tot de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk. Voor een uitgebreide wandeling door dit plaatsje kunt u gerust meer dan een uur de tijd nemen. Een bezoekje aan deze mooie plaats is niet compleet zonder ook het indrukwekkende kasteel bezocht te hebben. Een wandeling door deze mooie plaats is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Maine-et-Loire of elders in de regio Pays de la Loire!

Montsoreau bezoeken?

Wilt u dit schitterende plaatsje aan de rivier de Loire zelf bezoeken en ervaren waarom dit plaatsje tot de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Maine-et-Loire ook interessant: