Pornic

Pornic is een charmante en geliefde badplaats en staat ook wel bekend als de parel van de jadekust. Het plaatsje ligt in het departement Loire-Atlantique en staat bekend om zijn mooie stranden, de heerlijke zeevruchten en het aardewerk. Een bezoekje aan deze leuke badplaats is dan ook meer dan de moeite waard.

Geschiedenis van Pornic

Uit de vondst van verschillende prehistorische voorwerpen en de aanwezigheid van megalieten in de omgeving blijkt dat de omgeving van het hedendaagse Pornic al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Door de eeuwen heen is het plaatsje en de omgeving veelvuldig geteisterd door invallen van de Noormannen. In de tiende eeuw besloot men dan ook om hier een kasteel te bouwen, dat de inwoners van het plaatsje moest beschermen tegen deze Noormannen. Aan het begin van de negentiende eeuw werd het badplaatsje steeds populairder onder vakantiegangers en kunstenaars. Zo werden schrijvers als Gustave Flaubert en Robert Browning evenals verschillende schilders geïnspireerd door de schoonheid van dit plaatsje. Doordat het plaatsje haar oorspronkelijke karakter door de eeuwen heen heeft weten te behouden, staat Pornic tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Loire-Atlantique.

Pornic vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Loire-Atlantique of elders in de regio Pays de la Loire, is een bezoekje aan dit charmante badplaatsje absoluut de moeite waard. Het plaatsje is op een rots gebouwd, waardoor u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de kustlijn. Ook is er een leuke vissershaven waar vele restaurantjes te vinden zijn. In het centrum kunt u heerlijk door de mooie straatjes wandelen en genieten van de gezellige winkeltjes en terrasjes. Tot slot behoren de stranden bij Pornic volgens de kenners tot de mooiste stranden in de regio. Dit badplaatsje is dan ook een ideale bestemming voor een heerlijke strandvakantie!
Pornic

Pornic bezoeken?

Wilt u dit charmante badplaatsje in het departement Loire-Atlantique zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pays de la Loire ook interessant: