Sainte-Suzanne

Sainte-Suzanne is een prachtig plaatsje dat in het departement Mayenne gelegen is. Het plaatsje staat ook wel bekend als de parel van Maine en behoort dan ook tot de mooiste dorpjes in heel Frankrijk. Sainte-Suzanne ligt op de top van een heuvel boven de oever van de rivier Erve. Vanuit het plaatsje kunt u dan ook genieten van een mooi uitzicht over de omgeving.

Geschiedenis van Sainte-Suzanne

De omgeving van het plaatsje moet al erg vroeg in de geschiedenis bewoond zijn geweest. Vlak bij het plaatsje ligt de Dolmen des Erves, een van de bekendste megalithische monumenten in het departement Mayenne. Dit hunebed werd in 1889 geclassificeerd als historisch monument en vormt het bewijs voor vroege menselijke bewoning van deze omgeving. Vanwege de strategische ligging van het plaatsje werd er in de middeleeuwen een kasteel gebouwd. In het jaar 1425 kwam zowel het kasteel als het plaatsje in handen van de Engelsen, als gevolg van de Honderdjarige Oorlog. Later in de geschiedenis maakte het plaatsje een voorspoedige periode door. Dankzij de papiermolens aan de oever van de rivier Erve vergaarde het plaatsje veel rijkdom. Mede dankzij deze voorspoedige periode is het plaatsje er in geslaagd zijn historische karakter te behouden.

Sainte-Suzanne vandaag de dag

Vandaag de dag staat het plaatsje Sainte-Suzanne bekend als een van de mooiste dorpjes in het departement Mayenne. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie plaatsje kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Er is dan ook genoeg te zien. Van de mooie oude huizen en charmante straatjes tot aan de indrukwekkende kasteelmuren en de donjon uit de elfde eeuw. Zowel de kasteelmuren als de donjon zijn gratis toegankelijk. Bent u een liefhebber van charmante plaatsjes en brengt u uw vakantie door in het departement Mayenne? Dan is een bezoekje aan Sainte-Suzanne absoluut de moeite waard!
Sainte-Suzanne

Sainte-Suzanne bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Mayenne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Mayenne ook interessant: