Saumur

Saumur is een mooie plaats in het departement Maine-et-Loire, in een streek die bekend staat om de vele heerlijke wijnen. Deze plaats staat onder meer bekend om het indrukwekkende kasteel dat hoog boven de plaats uittorent.

Geschiedenis van Saumur

De streek rondom de hedendaagse plaats werd al zeer vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er in de omgeving vele sporen te vinden waaruit blijkt dat men hier al duizenden jaren geleden geleefd moet hebben. Een van deze sporen is de indrukwekkende Dolmen de Bagneux, een van de grootste en bekendste hunebedden in Frankrijk. In de tiende eeuw na Christus werd de rivier Loire bevaren door Noormannen, die de omgeving plunderden. Nadat de plaats Saumur in de negende eeuw na Christus al volledig werd verwoest, besloot men hier een kasteel te bouwen. In de hier op volgende eeuwen vergaarde de plaats veel rijkdom dankzij de handel over de rivier Loire. Ondanks de vernietigende gevolgen van zowel de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland als van de Godsdienstoorlogen heeft deze mooie plaats zijn historische karakter door de eeuwen heen weten te behouden.

Saumur vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze plaats bekend als een van de mooiste plaatsen in het departement Maine-et-Loire. In Saumur is veel te zien en te beleven. Van een bezoekje aan het indrukwekkende kasteel, waar u alles te weten kunt komen over de geschiedenis van deze plaats tot aan een wandeling door het mooie historische centrum. In dit centrum ligt de mooie Église Saint-Pierre, een mooie kerk uit de zeventiende eeuw. Het Place Saint-Pierre is het hart van Saumur en staat bekend om de verschillende leuke restaurants en gezellige terrasjes. Brengt u uw vakantie door in het departement Maine-et-Loire of elders in de regio Pays de la Loire? Dan is een bezoekje aan deze mooie plaats meer dan de moeite waard!

Saumur bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats in het departement Maine-et-Loire zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Maine-et-Loire ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk