Vouvant

Vouvant is een schitterend klein dorpje in het departement Vendée, dat tot de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk behoort.Vouvant Het plaatsje maakt dan ook deel uit van de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’. Vouvant ligt aan de oevers van de rivier Mère en staat bekend om zijn bijzonder mooie middeleeuwse karakter.

Geschiedenis van Vouvant

Vouvant is rond het jaar 1000 gesticht door Guillaume V, hertog van Aquitaine. Volgens een legende ontdekte hij de bijzondere strategische locatie als gevolg van een tumultueuze jacht. Omdat dit gedeelte van Frankrijk rond het jaar 1000 geteisterd werd door invallen van Noormannen, was een dergelijke strategische locatie van groot belang. Zo kon men de rivier Mère in de gaten houden en het omringende landschap beschermen tegen deze Noormannen. Het is dan ook niet voor niets dat er een kasteel werd gebouwd. Rondom dit kasteel ontstond een klein plaatsje, dat voorzien werd van een indrukwekkende verdedigingsmuur. Behalve een kasteel werd er ook een priorij gebouwd. Deze priorij werd gebouwd in Romaanse stijl en was opvallend groot voor dit kleine plaatsje. Door de eeuwen heen is dit plaatsje goed bewaard gebleven, waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste plaatsjes in de Vendée!

Vouvant vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit bijzondere plaatsje bekend als een van de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk. Een bezoekje aan dit mooie plaatsje is dan ook meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Vendée. Zo kunt u onder meer de prachtige Romaanse kerk bezoeken en de indrukwekkende Mélusinetoren. Ook de oude verdedigingsmuren van het plaatsje zijn nog te bezichtigen. Wanneer u door het plaatsje wandelt is het alsof de tijd heeft stilgestaan. De bijzonder mooie middeleeuwse straatjes worden door pleintjes en steegjes met elkaar verbonden en er zijn verschillende leuke cafeetjes en kunstateliers te vinden. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie middeleeuwse plaatsje kunt u gerust een middag de tijd nemen!

Vouvant bezoeken?

Wilt u dit schitterende plaatsje in het departement Vendée zelf bezoeken en ervaren waarom dit plaatsje tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Vendée ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk