Vendée

Het departement Vendée is een van de vijf departementen van de regio Pays de la Loire.Vendée De overige vier departementen zijn Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Mayenne en Sarthe. Het departement Vendée is omgeven door de departementen Charente-Maritime, Loire-Atlantique, Maine-et-Loire en Deux-Sèvres. De belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn La Roche-sur-Yon, Fontenay-le-Comte en Les Sables-d’Olonne. Het departement ligt aan de Atlantische Oceaan en staat onder meer bekend om de vele leuke badplaatsjes en prachtige stranden. Het is dan ook niet voor niets dat het departement Vendée een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in heel Frankrijk is.

Geschiedenis van het departement Vendée

Evenals in omringende departementen zijn er ook in het departement sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Het departement werd gecreëerd als gevolg van de Franse Revolutie. Het grondgebied van dit departement bestaat voor een groot deel uit het grondgebied van de voormalige Franse provincie Poitou. Deze streek heeft zwaar geleden onder de gevolgen van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Ook de Godsdienstoorlogen tussen de Hugenoten en de Protestanten hebben diepen sporen achtergelaten. Ondanks de rumoerige geschiedenis van deze streek staat het departement tot op de dag van vandaag bekend als een van de meest geliefde streken in heel Frankrijk.

Vendée vandaag de dag

Vandaag de dag is er veel te zien en te beleven in deze streek. Van de prachtige stranden en kustplaatsen als Les Sables-d’Olonne, tot aan mooie bezienswaardigheden als de abdij van Maillezais en Île de Noirmoutier. Ook zijn er verschillende mooie kastelen om te bezoeken, waaronder het kasteel van Talmont en het kasteel van Tiffauges. Deze streek is dan ook een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie in het westen van Frankrijk!
Vendée

Vendée bezoeken?

Wilt u deze mooie streek zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Vendée ook interessant: