Picardie

Picardie is een prachtige regio in het noorden van Frankrijk.Picardie Deze regio bestaat uit de departementen Aisne, Oise en Somme. Deze regio staat met name bekend om de enorme veldslagen die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. De belangrijkste steden in deze streek zijn Amiens, Beauvais, Laon, Soissons en Noyon. Dit gebied is een ideale vakantiebestemming voor een lekker weekend weg of zelfs een vakantie van enkele weken. In deze mooie regio is namelijk veel te zien en te beleven!

Geschiedenis van Picardie

Voordat de Romeinen deze streek veroverden maakte het hedendaagse Picardie deel uit van de Provincie Gallia Belgica. Nadat de Romeinen zich hier vestigden staken zij vanuit deze streek veelvuldig het Kanaal over om Britannia aan te vallen. Na de val van het Romeinse Rijk werd dit gebied bij Neustrië gevoegd, het noordwestelijke deel van het Frankische rijk. Later in de geschiedenis, tijdens de Eerste Wereldoorlog, werd er zwaar gevochten in deze streek. Zo is de Slag aan de Somme de geschiedenisboeken in gegaan als de grootste veldslag van de Eerste Wereldoorlog.

Picardie vandaag de dag

Vandaag de dag is deze regio, ondanks zijn turbulente verleden, een interessante streek om te bezoeken. Interessant is een bezoek aan het museum Historial de la Grande Guerre, in Péronne. Hier komt u alles te weten over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in deze streek en kunt u onder meer originele wapens bezichtigen. Ook zijn er in deze regio vele mooie kastelen te vinden, zoals het kasteel van Pierrefonds en Château de Compiègne. Een bezoekje aan de mooie stad Amiens is niet compleet zonder ook de indrukwekkende Notre-Dame van Amiens gezien te hebben. In deze streek is zoveel te zien en te beleven dat u hier gerust enkele weken door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen!

Picardie bezoeken?

Wilt u deze mooie streek zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Picardie ook interessant: