Bezienswaardigheden in Picardie

De regio Picardie is een ideale vakantiebestemming in het noorden van Frankrijk.Bezienswaardigheden in Picardie Bezienswaardigheden in Picardie zijn er in overvloed. Deze regio heeft zwaar geleden onder de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Het is dan ook niet voor niets dat de vele bezienswaardigheden in deze regio met deze oorlog te maken hebben. Deze veelzijdige regio bestaat uit de departementen Aisne, Oise en Somme. Op deze pagina zijn de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Picardie per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk en snel de leukste bezienswaardigheden in Picardie vinden!

Bezienswaardigheden in Aisne

In het departement Aisne vond tijdens de Eerste Wereldoorlog bij Chemin des Dames plaats, een van de grootste slagen van deze oorlog. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze mooie streek is een bezoekje aan Château de Coucy absoluut de moeite waard. Ook is een bezoekje aan Château de Condé of Château de Fère-en-Tardenois leuk voor het hele gezin!

Bezienswaardigheden in Oise

Ook in het departement Oise is enorm veel te zien en te beleven. Uw vakantie in dit mooie departement is niet compleet zonder het bijzonder indrukwekkende kasteel van Chantilly gezien te hebben. Dit kasteel staat bekend als een van de mooiste kastelen in dit gedeelte van Frankrijk!

Bezienswaardigheden in Somme

Het departement Somme staat bekend vanwege de Slag aan de Somme, een van de grootste veldslagen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Brengt u uw vakantie door in het departement Somme? Dan is een bezoekje aan het Beaumont-Hamel Newfoundland Memorial absoluut de moeite waard. Deze indrukwekkende locatie staat bekend als het grootste herdenkingsmonument voor de gevallenen van het westelijke front tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook is een bijzonder groot deel van het slagveld met loopgraven bewaard gebleven. Zo kunt u door enkele loopgraven lopen en zijn de kraters van de talloze granaatinslagen tot op de dag van vandaag goed herkenbaar. Een bezoekje aan deze bijzondere locatie is een onvergetelijke ervaring!